donderdag 19 april 2018, 22:56 uur

Euronext geopend door leerling uit Turkije

post thumbnail

Namens Corio slaat de 21-jarige Abdusselam Ylmaz vandaag (vrijdag 5 oktober) de beursgong van de Euronext in Amsterdam. Met de openingshandeling van de Euronext viert de Turkse leerling Abdusselam dat er in Turkije inmiddels 2.000 kansarme jongeren met succes een training hebben afgerond waardoor zij hun kansen op de arbeidsmarkt drastisch hebben verhoogd. Het project in Istanbul wordt uitgevoerd door kinderrechtenorganisatie Save the Children en gefinancierd door vastgoedbeleggingsfonds Corio.

Abdusselam is opgegroeid in een weeshuis in Siirt. Zijn beide ouders zijn op jonge leeftijd om het leven gekomen, waarna hij in een weeshuis is opgevangen. Abdusselam heeft verschillende educatieve programma’s van Save the Children gevolgd en traint inmiddels zelf ook jongeren uit achterstandsgebieden. “Doordat ik deze trainingen heb gevolgd, heb ik een betere kans op het vinden van een goede baan. Ik wil dat mijn kinderen later een betere toekomst hebben dan ik zelf heb gehad.”, aldus Abdusselam. Abdusselam is speciaal voor deze ceremonie overgekomen uit Turkije. Met zijn komst willen Save the Children en Corio aandacht vragen voor de vele duizenden kansarme jongeren in Turkije, die middels een uitgekiend educatie-programma in staat zijn om op eigen benen te kunnen staan.

Corio en Save the Children werken sinds 2010 samen in Turkije aan een educatief programma dat kansarme jongeren klaarstoomt voor de arbeidsmarkt door hen relevante cursussen aan te bieden waartoe zij anderszins geen toegang zouden vinden. Dit jongeren zijn, door middel van een intensieve training, in staat een constructieve bijdrage te leveren aan de samenleving en hebben hierdoor betere kansen op de arbeidsmarkt.

1 Reactie | Plaats Reactie

  1. Abdusselam?

    klinkt eerder arabisch.

    in dit geval een van oorsprong koerdische jongen…

    zaterdag 6 oktober 2012 om 18:03 uur

Lokum.nl Turkish Delight in Holland!