donderdag 19 april 2018, 23:09 uur

Extra beveiliging bij Turkse gebouwen regio R’dam

post thumbnail

De politie heeft de beveiliging bij zes Turkse moskeeën en centra in de regio Rotterdam opgeschroefd vanwege de opgelopen spanningen tussen Turken en Koerden. Dat meldt De Telegraaf. De gebouwen die sinds enkele dagen extra politiebescherming hebben staan in Rotterdam (drie), Vlaardingen, Schiedam en Dordrecht en vallen onder de koepelorganisatie Turkse Federatie Nederland (HTF). Daartoe is besloten na incidenten bij Turkse centra in Rotterdam en Schiedam.

Volgens de krant heeft de Rotterdamse politie, om verdere escalatie te voorkomen, besloten om een reeks maatregelen te nemen. Zo staat naast de Ayasofya Moskee aan de Merwedestraat in Dordrecht een bus van de mobiele eenheid geparkeerd. „Dit moet kwaadwillenden schrik aanjagen”, zegt een bestuurslid van de moskee. Van concrete bedreigingen is volgens hem geen sprake.

Er zijn ook geen agenten die vanuit de moskee een oogje in het zeil houden. Over cameratoezicht wil het bestuurslid zich niet uitlaten. Wel wordt er volgens hem door de politie extra gesurveilleerd.(Bron: Telegraaf)

Geen Reacties | Plaats Reactie

Lokum.nl Turkish Delight in Holland!