zondag 25 maart 2018, 00:43 uur

KNVB heeft vertrouwen in Serdar Gözübüyük

post thumbnail

De KNVB heeft zijn vertrouwen uitgesproken in de Nederlandse topscheidsrechter Serdar Gözübüyük. Dat meldt de NOS. Gözübüyük fluit zaterdagavond de kampioenswedstrijd van PSV. De Eindhovenaren spelen op eigen veld tegen sc Heerenveen.

De naam van de arbiter (34) met Turkse roots wordt genoemd door een verdachte in een grote Duitse strafzaak rond het manipuleren van wedstrijden, zo meldt de Volkskrant op basis van documenten van het strafdossier. Volgens verdachte Paul R. was hij betrokken bij het manipuleren van wedstrijden. Gözübüyük ontkent alles. “Voor de zekerheid zeg ik het één keer: ik ben zuiver”, schrijft de scheidsrechter in een verklaring tegen de krant.

De KNVB zegt in een reactie geen moment te hebben getwijfeld om de scheidsrechter van de wedstrijd te halen. Volgens de Volkskrant steunt de voetbalbond hem en zegt: “Voor de KNVB staat de integriteit van scheidsrechter Serdar Gözübüyük niet ter discussie. Net als bij de KNVB staat Gözübüyük ook bij de UEFA goed aangeschreven. Hij krijgt internationaal mooie aanstellingen, zoals onlangs de finale van de UEFA Youth League. Daaruit blijkt het vertrouwen in hem.” (Bronnen: NOS & Volkskrant)

Geen Reacties | Plaats Reactie

Lokum.nl Turkish Delight in Holland!