dinsdag 16 januari 2018, 18:00 uur

[UPDATE] Kuzu en Öztürk presenteren partijprogramma

post thumbnail

De onafhankelijke Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk presenteren maandagmiddag het programma van hun nieuwe partij. In een vraaggesprek met NU.nl geven de oud-PvdA’ers onder meer aan dat ze willen dat de termen allochtoon en integratie moeten verdwijnen. Ook moet er, om begrip te kweken voor de tegenstanders van Zwarte Piet, een museum over het Nederlands slavernijverleden komen.

Kuzu en Oztürk, beiden van Turkse komaf, stapten enkele maanden terug uit de PvdA na een conflict over integratie. Sindsdien vormen ze een onafhankelijke fractie. Ze gaven dit weekend een uitgebreid interview aan NU.nl dat hier te lezen is.

UPDATE 16.00u:
Kuzu en Öztürk hebben op 9 februari hun nieuwe partij ‘Denk’ gepresenteerd. De politici hebben een naam gekozen die identiek is aan de naam Denk, onderdeel van GGZ Friesland. Bovendien hebben ze een logo gekozen dat ook qua kleurgebruik en typografie opvallend veel gelijkenissen toont met het logo van Denk Basis-GGZ. Dat schrijft GGZ Friesland in een persbericht.

“Via deze verklaring laten Denk en GGZ Friesland weten geen enkele binding te hebben met deze politieke partij en hier ook niet mee geassocieerd te willen worden. Het is niet acceptabel dat deze politieke partij heeft gekozen voor de naam die wij met Denk al jarenlang voeren. Ook het gebruik van dit opmerkelijk gelijkende logo is niet aanvaardbaar. De associatie die ontstaat met de politieke partij, is schadelijk voor ons imago” aldus de organisatie.

“Wij zijn van mening dat de nieuwe partij inbreuk maakt op onze merk- en handelsnaamrechten op “Denk”. Indien de nieuwe partij haar naam en logo niet wijzigt, ziet GGZ Friesland zich genoodzaakt juridische stappen te ondernemen tegen dit gebruik van de naam en het beeldmerk van Denk door de heren Kuzu en Öztürk” zo eindigt het persbericht.

Geen Reacties | Plaats Reactie

Lokum.nl Turkish Delight in Holland!