dinsdag 16 januari 2018, 17:58 uur

Moederdag in het museum tijdens expositie Kadınlar

post thumbnail

Zondag 10 mei a.s. is het moederdag. Moeders staan op die dag centraal in het Museum TwentseWelle, net als dat er tien inspirerende vrouwen uit de Turks Anatolische geschiedenis centraal staan in de expositie Kadınlar.

Turkse tapijten
Op deze zondag is de hele dag de heer Babai aanwezig in de expositie Kadınlar. De heer Babai is een groot kenner van de Turkse en andere tapijten. Hij geeft toelichting en demonstraties over de achtergrond, maar ook over alle facetten van onderhoud en restauratie van deze objecten. Abbas Babai wordt dankzij zijn enorme kennis van patronen en weefseltypen, gecombineerd met veertig jaar ervaring in het knopen en restaureren van tapijten, gerekend tot de allerbeste tapijtrestaurateurs van Nederland. De door hem gerestaureerde tapijten zijn terug te vinden in huizen, landhuizen en kastelen, en bij de overheid en bedrijven, zowel in Nederland als internationaal. Bezoekers mogen hun eigen tapijt meenemen voor taxatie en advies op het gebied van reiniging en reparatie.

Kadınlar
De activiteit vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Kadınlar. In deze tentoonstelling maakt u een reis door de Turkse regio aan de hand van tien inspirerende vrouwen uit de geschiedenis van Anatolië. Een expositie vol rijkdom van een fascinerende cultuur. Kadınlar (Turks voor vrouwen) toont verrassende topstukken die niet eerder in Nederland te zien zijn geweest: gebruiksvoorwerpen, muziekinstrumenten, iconen, schilderijen, miniaturen, textielvoorwerpen, sieraden en juwelen uit 3.000 jaar Turkse en Anatolische geschiedenis. De expositie telt 130 bruiklenen van elf Turkse musea, waaronder Topkapi Palace Museum, Museum van Turkse en Islamitische Kunst, Pera Museum en Museum van Anatolische Beschavingen. Ook zijn er 50 objecten te zien in bruikleen van andere Europese musea (o.a. Berlijn, Athene, Venetië en Wenen).

Museum TwentseWelle
Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede
053-4807680

Geen Reacties | Plaats Reactie

Lokum.nl Turkish Delight in Holland!