maandag 23 april 2018, 19:26 uur

‘Nauwelijks nog reizen naar Turkije verkocht’

post thumbnail

De populariteit van Turkije als vakantieland heeft een flinke deuk opgelopen door de diplomatieke rel met Nederland. Dat meldt de NOS vandaag. “Het aantal boekingen loopt de laatste dagen flink terug”, zegt de ANVR, waar de meeste reisbureaus bij zijn aangesloten. “Er worden nauwelijks nog reizen naar Turkije verkocht”, meldt TUI. Ook Corendon ziet een dip in de boekingen.

“Aanvankelijk vernam ik van reisbureaus dat er veel vragen waren. Nu hoor ik dat mensen er gewoon niet naartoe willen”, zegt Frank Oostdam van de ANVR. Ook het aantal omboekingen van reizen naar Turkije is volgens de ANVR “behoorlijk”.

Tot zo´n anderhalf jaar geleden vierden jaarlijks ongeveer een miljoen Nederlanders vakantie in Turkije. Door aanslagen en de mislukte staatsgreep daalde dat aantal al met zo´n 30 procent. De nieuwe afname door het huidige conflict komt daarbovenop. Reisorganisaties melden dat het nog moeilijk te zeggen is hoe groot uiteindelijk het effect zal zijn. Dat is mede afhankelijk van het verdere verloop van het conflict.(Bron: NOS.nl)

2 Reacties | Plaats Reactie

  1. Ik wil graag laten horen dat ik vrijdag van Amsterdam naar Alanya ben gereisd en ik totaal niets heb gemerkt van het ongenoegen onder de politici. Dus mensen laat je niet weerhouden!

    zondag 19 maart 2017 om 18:34 uur
  2. Tuurlijk ga je niet meer op vakantie naar dit land. Zolang Nederland door Erdogan op een verschrikkelijke manier in de zeik wordt genomen zie ik een reis hierheen als puur landverraad.

    zaterdag 1 april 2017 om 16:54 uur

Lokum.nl Turkish Delight in Holland!