woensdag 25 april 2018, 12:40 uur

Motivaction onderzoek over Turkse jongeren en IS deugt niet

post thumbnail

De peiling van onderzoeksbureau Motivaction, waaruit deze week bleek dat veel Turks-Nederlandse jongeren positief denken over Islamitische Staat (IS), deugt niet. De uitvoering ervan rammelt behoorlijk zegt hoogleraar survey-methodologie Jelke Bethlehem vandaag in De Volkskrant. De bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden en zijn collega’s verbazen zich over de gebruikte methode.

Bethlehem zegt in de krant dat de zogenoemde quotasteekproef het grootste probleem is: onderzoekers zijn voor de moskee en in het winkelcentrum gaan staan en hebben mensen aangesproken van wie zij dachten dat ze tot de doelgroep zouden behoren. en dat is een heel selectieve methode, want zo negeer je alle mensen die nooit in een winkelcentrum komen aldus Bethlehem.

In de krant zegt de bijzonder hoogleraar verder: “Omdat de vragen door interviewers zijn gesteld, hebben de jongeren mogelijk sociaal wenselijke of juist provocerende antwoorden gegeven. Verder is bij het Motivaction-onderzoek onduidelijk wat de ‘no-response’ is: hoeveel mensen werden wel aangesproken, maar weigerden mee te doen? ‘Zij hebben over het algemeen een heel andere mening dan mensen die wel meedoen.”

Lees het uitgebreid artikel hierover in de Volkskrant.

Geen Reacties | Plaats Reactie

Lokum.nl Turkish Delight in Holland!