zondag 25 maart 2018, 00:45 uur

Overgangsperiode voor visum Turkije

post thumbnail

Turkije komt met maatregelen om het invoeren van een nieuw visum-systeem te vergemakkelijken. Vanaf april werkt het land met een elektronisch visum, dat reizigers thuis al moeten aanvragen. Maar tijdens het komende toeristenseizoen hoeft dat nog niet. Reizigers kunnen dan ook nog op de oude manier een visum krijgen meldt de NOS.

Volgens de omroep was de reisbranche boos over de snelle invoering van het nieuwe visum. De organisaties vonden het ondoordacht en lastig dat er alleen met creditcard betaald kon worden. Ook verwachtten ze dat veel mensen zouden vergeten een visum aan te vragen en dan in de problemen zouden komen aan de Turkse grens.

Op de website van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken staat dat het elektronische visum wel vanaf april geldig is, maar dat er een overgangsperiode komt en extra maatregelen. Zo is het visum straks ook in het Nederlands aan te vragen en kan er ook met pinpas betaald worden. Het visum kost ongeveer 15 euro.

Ook kunnen reisorganisaties visa aanvragen voor een hele groep mensen tegelijk. Op de Turkse vliegvelden komen computers te staan waar toeristen die het vergeten zijn alsnog een elektronisch visum kunnen kopen.(Bron: NOS.nl)

1 Reactie | Plaats Reactie

  1. Voor de mensen die niet kunnen wachten tot Turkije zelf iDeal implementeert is er http://www.turkijevisum.nl/. U betaalt dan iets meer (25 euro), maar u heeft wel gelijk uw visum in bezit en kunt afrekenen met het bekende iDeal. Geen creditcard nodig dus!

    woensdag 5 februari 2014 om 16:54 uur

Lokum.nl Turkish Delight in Holland!