donderdag 27 juli 2017, 15:50 uur

Özcan Akyol ernstig bedreigd om TV programma over Turkije

post thumbnail

De Turks-Nederlandse schrijver en programmamaker Özcan Akyol wordt ernstig bedreigd vanwege de NTR-documentaireserie ‘De neven van Eus’, die sinds mei elke zondag op tv wordt uitgezonden. Hij wordt al langer geïntimideerd, maar in de Volkskrant zegt hij dat de situatie is geëscaleerd na de derde aflevering van de serie. Die ging over het teruglopende toerisme in Antalya.

In de derde aflevering zeggen de neven van Akyol dat het niet goed gaat met het toerisme in Antalya. “Daar worden veel Turkse Nederlanders heel erg boos over. Volgens hen gaat het wél goed. Je mag niet negatief berichten over het land waar zij zoveel van houden”, citeert de krant Akyol.

Akyol zegt tegen de Volkskrant dat hij had gehoopt dat de bedreigingen tijdens de ramadan zouden afnemen, maar in plaats daarvan zijn ze juist toegenomen. “Ik vind het niet verstandig me overal te vertonen, mijd plekken waar veel Turkse Nederlanders komen. De markt in Deventer bijvoorbeeld”, zegt hij tegen de krant. Deventer, waar Akyol woont, heeft een grote Turkse gemeenschap. De krant schrijft dat de bedreigingen ook vanuit het buitenland komen.

De bewuste aflevering is hier te zien.

Geen Reacties | Plaats Reactie

Lokum.nl Turkish Delight in Holland!