vrijdag 23 maart 2018, 17:53 uur

Rusland boos op Turkije, NAVO roept op tot kalmte

post thumbnail

Turkije heeft vanmorgen in het grensgebied tussen Turkije en Syrië een Russisch gevechtstoestel uit de lucht geschoten wegens het schenden van het Turkse luchtruim. Volgens de Turkse autoriteiten kreeg het gevechtsvliegtuig vooraf keurige waarschuwingen waarna twee Turkse F16’s het vuur openden. De Turkse president Erdogan verdedigde daarna in Ankara het recht van zijn land zijn grenzen te verdedigen.

De Russische president Vladimir Poetin heeft furieus gereageerd op het neerschieten door Turkije van het Russisch toestel. ‘Een mes in de rug door handlangers van terroristen’, noemde Poetin het dinsdag tijdens een televisierede op de Russische staatszender Rossya 24. Hij voorspelt dat het incident ernstige gevolgen zal hebben voor de relatie tussen Turkije, een Navo-bondgenoot, en Rusland.

De NAVO heeft Turkije laten weten solidair te zijn, maar vindt dat Turkije zijn kalmte moet bewaren na het neerschieten van een Russisch gevechtsvliegtuig bij de grens met Syrië dinsdag. Na het incident kwamen de 28 NAVO-ambassadeurs voor een speciale vergadering op verzoek van Turkije bijeen in Brussel.

1 Reactie | Plaats Reactie

  1. Leuke bijkomstigheid voor de EU:
    Er komt alsnog een boycot tussen Turkije en Rusland, zij het ditmaal waarschijnlijk van de zijde van Rusland. De EU zat immers in haar maag met de via Turkije omtrekkende beweging die diensten en goederen maakten sinds de EU-boycot van Rusland na de Oekraïne-kwestie.
    Je kunt je natuurlijk wel afvragen of Rusland eigenlijk wel in de positie verkeert om Turkije te boycotten; het was de enig nog overgebleven route naar Europa van Russische olie en gas en ook het enige import-alternatief van veel benodigdheden in Rusland.

    woensdag 25 november 2015 om 01:55 uur

Lokum.nl Turkish Delight in Holland!