woensdag 25 april 2018, 12:27 uur

Surinamer helpt Turkije met eerste Michelinster

post thumbnail

Soenil Bahadoer, chef-kok en eigenaar van Restaurant De Lindehof in Nuenen (1 Michelinster), gaat volgende week naar het Turkse Istanbul om als gastchef te koken bij Restaurant Mimolett. Dit restaurant heeft de ambitie om het eerste Turkse restaurant te worden in bezit van een Michelinster, meldt Misset Horeca.

De in Suriname geboren Bahadoer gaat hiervoor twee keer naar Turkije, allereerst op 8 maart om te koken voor een groep mensen die bestaat uit de meest bekendste en invloedrijkste journalisten van de Turkse pers. De Nederlandse consul in Istanbul is ook bij het diner aanwezig. ‘Mimolett wil zo aandacht krijgen van Turkse media. Er is daar zo veel mogelijk,’ zegt de 44-jarige Bahadoer.

Vervolgens gaat de sterchef in mei terug naar Turkije om de keukenbrigade van Mimolett drie dagen te ondersteunen. Lees verder in Misset Horeca.

3 Reacties | Plaats Reactie

 1. werd tijd…

  kebab, aubergines, borek en mezes zijn wel lekker, maar zoals Turken het maken (alles doorgegaard en gebakken in olie) niet echt een culinaire hoogstandje natuurlijk! Ofschoon het tot de meest uitgebreide verfijnde keukens wordt gerekend, is het in moderne, culinaire begrippen wat dat betreft geen ontwikkelde moderne keuken…

  zaterdag 5 maart 2011 om 22:21 uur
 2. Geen juiste selectie van wijnen bij specifieke smaken van gerechten (of uberhaupt geen wijnkaart) naast bijna altijd veel te gaar vlees (anders denkt men dat het rauw is in Turkije) en veel te veel vet (er wordt nou eenmaal veel gebakken) en veel te grote porties (gewenning dat eten vooral gaat om vullen van maag) en daarnaast de vaak toch wel overal aanwezige gerechten (geen duidelijke positionering met menukaart) zijn geen kenmerken van een Michelen keuken!

  zondag 6 maart 2011 om 16:51 uur
 3. De Turkse keuken is traditioneel rijk en gevarieerd, maar daarmee geen moderne cuisine in de zin van top restaurant waardig of michelin waardig. Er is genoeg in huis aan traditie en recepten, maar dan heb je ook vernieuwing en durf nodig. Misschien dat deze Bahadoer iets kan betekenen daarin

  woensdag 9 maart 2011 om 16:59 uur

Lokum.nl Turkish Delight in Holland!