dinsdag 16 januari 2018, 12:51 uur

Teruggekeerde Turkse Nederlanders geen recht op toeslag

post thumbnail

Turkse Nederlanders met een arbeidsongeschiktheidsuitkering hebben geen recht op een toeslag als ze terugkeren naar Turkije. Dat heeft de Centrale Raad van Beroep (CRvB) definitief beslist, meldt de NOS. De zaak was volgens de zender aangespannen door enkele in Turkije wonende mensen tegen het UWV. Het gaat om mensen die zowel de Turkse als de Nederlandse nationaliteit hebben. Ze hebben in Nederland gewerkt en zijn ook hier arbeidsongeschikt geworden.

Ze kregen een arbeidsongeschiktheidsuitkering met daarnaast een toeslag op grond van de Toeslagenwet, zodat hun inkomen ongeveer even hoog was als het minimumloon. In de Wet beperking export uitkeringen is later een bepaling opgenomen waarin alleen personen die in Nederland wonen recht hebben op een toeslag. Het UWV heeft naar aanleiding daarvan de toeslag van mensen die in het buitenland wonen afgebouwd en uiteindelijk beëindigd.

De betrokkenen voerden aan dat ze een dubbele nationaliteit hebben en daarom ook in Turkije mogen wonen. De CRvB vindt dat de betrokkenen terecht als Nederlandse burgers zijn behandeld en dat ook voor hen dus het zogeheten woonplaatsvereiste geldt. Het oordeel van de CRvB is definitief, er is geen mogelijkheid tot een hoger beroep.(Bron: NOS.nl)

Geen Reacties | Plaats Reactie

Lokum.nl Turkish Delight in Holland!