dinsdag 16 januari 2018, 18:10 uur

Turkije koploper bij gebruik van Facebook

post thumbnail

Dat het gebruik van sociale netwerken enorme vormen heeft aangenomen anno 2011 hoeven we je niet uit te leggen. In heel Europa zit 84,4 procent van de internetgebruikers in een sociaal netwerk. De verrassende koploper is Turkije, met 92,2 procent! Hiervan is 90,4% actief op Facebook en dat is de hoogste penetratie van Europa. Ter vergelijking, in Nederland is 85,1% van de gebruikers actief op sociale netwerken, waarvan 45% op Facebook.

Dat laten cijfers uit onderzoek The comScore 2010 Europe Digital Year in Review zien. In Groot-Brittannië, Turkije, Polen, Noorwegen en Finland is er ook nog groei in het gebruik. Opmerkelijk is dat de Duitstalige landen het minst gebruik maken van sociale netwerken, maar daar is de groei wel het hardst.

Facebook heeft in Nederland een flinke achterstand in bereik vergeleken met alle andere Europese landen, Dat komt vooral door de aanwezigheid van Hyves. Niettemin groeit Facebook in Nederland steeds sneller. Dus: wordt ook lid van de Lokum Facebook pagina: klik hier.

Geen Reacties | Plaats Reactie

Lokum.nl Turkish Delight in Holland!