donderdag 22 maart 2018, 20:50 uur

Turkse Kamerleden: Asscher doet aan ‘uitsluitingspolitiek’

post thumbnail

De Tweede Kamer debatteert vandaag over een onderzoek naar vier conservatief-religieuze Turkse stromingen en organisaties: de Süleymanci beweging, Milli Görüs, Diyanet en de Fethullah Gülenbeweging. Minister Lodewijk Asscherwil de organisaties minimaal vijf jaar volgen om hen te dwingen de integratie van Turken in Nederland te bevorderen.

Maar dat is tegen het zere been van zijn eigen partijgenoten, de PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk(FOTO). De twee Turkse Kamerleden beschuldigen hun partijgenoot van uitsluitingspolitiek en hebben Asscher onlangs in de kamer van Kuzu ontboden en om opheldering gevraagd schrijft het Algemeen Dagblad.

De krant citeert: “Ik begrijp niet dat Asscher deze organisaties onder een vergrootglas wil leggen. Ze hebben jarenlang constructief meegewerkt aan onderzoeken en ze houden zich gewoon aan de wet, dus wat is er aan de hand?”, vraagt Kuzu zich af. Öztürk: ‘Iedereen in Nederland heeft het recht zich te verenigen. Zolang je niets strafbaars doet, moet je dat juist stimuleren.’ Meer hierover op www.ad.nl.

UPDATE: do 13 nov 22.00u
PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk, beiden van Turkse afkomst, zijn donderdag uit de fractie gezet, nadat ze openlijk kritiek hebben geuit op het integratiebeleid van minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken).

2 Reacties | Plaats Reactie

  1. İk ben van milli gorus
    Gaan ze mij ook uitzoeken??

    woensdag 12 november 2014 om 12:06 uur
  2. hoeveel hollanders steunen de bombardementen van israel op gaza waar onschuldige burgers gedood worden? 90% hollanders zijn niks anders dan vieze huichelaars

    woensdag 12 november 2014 om 12:31 uur

Lokum.nl Turkish Delight in Holland!