AKP van Erdogan behaalt absolute meerderheid

1

De Turkse AK-partij heeft de parlementsverkiezingen gewonnen. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt de partij van president Erdogan een absolute meerderheid in het parlement. Dat meldt de NOS.

De kiescommissie in Turkije heeft dat nog niet bevestigd en de exacte zetelverdeling is ook nog niet bekend, maar Turkse media gaan er wel van uit. De belangrijkste oppositiepartij CHP lijkt ruim een kwart van alle stemmen te krijgen.

Over de exacte percentages is verwarring, omdat de website van de Turkse kiesraad al enige tijd niet bereikbaar is.(Bron: NOS)

1 REACTIE

 1. Met behulp van ”Westerlingen” Gezamenlijk deden alle partijen hun best om Erdogan’s Ak Partij aan de grond te krijgen, tevergeefs!

  50 % van de kiezers hebben voor Erdogan’s partij gekozen. Nou democratischer kan het niet. Nergens in de wereld verlopen de verkiezingen nog democratischer. Dat is inmiddels overduidelijk en niet eens ter sprake onder de tegenstanders.

  1 op de 2 Koerden en Turken hebben weer gekozen voor ERDOGAN’s AK Partij. Erdogan nu live op tv. Echt leuk en spannend. 1 op de Turken op straat om het te vieren. Dat Erdogan dit zo kan meemaken , nu na 13 jaar; STAANDE OVATIE!!!! GEFELICITEERD!!!!!

  Jaloezie en haat heeft geen zin. Erken het maar en niet gaan huilen (met SMOESJES) als kinderen.

  Respecteert u trouwens andermans voorkeur? Feliciteer dan de AK Partij voorstanders met hun overwinning!

  Meet niet met dubbele maten. Of bent u zelf wel een dictator? Met 50 % overwonnen verkiezing in Turkije is niet niks. Europa kent geen vergelijkbare, naar mijn weten.
  Nou Europa kan veel leren van Turkije.

  ACCEPTATIE, DEMOCRATIE , SAAMHORIGHEID zijn hierbij de kernwoorden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here