‘Arts niet schuldig aan overlijden Ihsan Gürz’

0

Het Openbaar Ministerie in Haarlem heeft geen bewijs gevonden voor ‘enig strafbaar feit’ in het optreden van een arts in de zaak van Ihsan Gürz, die op 3 juli 2011 in Beverwijk overleed. Dat meldde de Stentor gisteren. Gürz was aangehouden in een snackbar waar hij zich zeer agressief gedroeg. Daarop werd hij naar een politiecel gebracht. In de cel werd hij twee keer bezocht door een forensisch arts. Toen bleek dat hij geen hartslag meer had werd hij gereanimeerd en naar een ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij.

Uit sectie en daaropvolgend toxicologisch onderzoek is volgens het OM gebleken dat het overlijden zeer waarschijnlijk het gevolg is geweest van de combinatie van cocaïnegebruik en hartfunctiestoornissen. Onderzocht is of de arts die de arrestant tweemaal in de politiecel heeft bezocht schuld heeft gehad aan het overlijden van de arrestant en/of dat hij de arrestant in hulpeloze toestand heeft gelaten.

Maar volgens Turkije, dat het lichaam van Gürz op eiste om zijn eigen onderzoek te kunnen verrichten, zat het anders. In een nieuwe autopsie op het lichaam, bleek er geen drugs in het lichaam van Gürz te zijn. Ook bleek het lichaam van Gürz bedekt met kneuzingen, blauwe plekken en andere verwondingen die erop duidden dat hij doodgemarteld was door de Nederlandse politie schrijft Alles in Perspectief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here