Ayse Erkmen voor Turkije op Biënnale Venetië

0

Ayse Erkmen zal Turkije vertegenwoordigen op de Biënnale van Venetië 2011, de 54e International Art Exhibition, die plaatsvindt tussen 4 juni en 27 november 2011. Erkmen behoort tot de absolute top van de internationale hedendaagse kunstwereld en haar werk is continu tentoongesteld in nationale en internationale musea, galeries en biënnales in de afgelopen 20 jaar. Ze is docent aan de Münster Kunstacademie sinds 2010.

De Biënnale van Venetië is een toonaangevende internationale kunstmanifestatie die sinds 1895 tweejaarlijks in Venetië wordt gehouden. Achtentwintig landen, waaronder Turkije, onderhouden op een speciaal areaal hun eigen tentoonstellingsgebouw.

Erkmen, die woont in Istanbul en Berlijn, werd uitgenodigd om in het Paviljoen van Turkije deel te nemen door de vooraanstaande internationale curator Fulya Erdemci, dit jaar curator. Het paviljoen van Turkije zal worden gevestigd in de Arsenale Artiglere, de belangrijkste plek van de Biënnale van Venetië, en wordt gecoördineerd door de Istanbul Foundation for Culture and Arts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here