Basketbal: Nederland tegen Turkije in Sporthallen Zuid

0

De vrouwenteams U20 van Nederland en Turkije spelen op 25 en 26 juli twee oefenwedstrijden tegen elkaar. De interlands, die in het teken staan van de viering van 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Turkije, worden gespeeld ter voorbereiding op het EK in Hongarije eind augustus.

Op 25 juli is er meteen hoog bezoek. Dan is de heer Ugur Dogan, de ambassadeur van Turkije in Nederland, aanwezig om een symbolische cheque voor de Turkse gemeenschap in ontvangst te nemen. Die cheque is goed voor 400 toegangskaarten voor het aanstaande WK basketball voor vrouwen U17 dat van 17 t/m 26 augustus in Amsterdam wordt gehouden.

Jan-Wim Stals, directeur van de NBB, is blij met de interlands en het belang dat door beide landen aan de onderlinge band wordt gehecht: “Zowel de Turken als de Nederlanders leven enorm toe naar deze wedstrijden. Basketball is de sport bij uitstek die over grenzen heen gaat, die mensen van verschillende nationaliteiten en etnische afkomsten bij elkaar brengt. Turkije en Nederland delen niet alleen een sterke handelsrelatie, maar ook een grote passie voor topsport.”

Side events
De interlands tussen de Nederlandse en Turkse talenten zullen in de Sporthallen Zuid worden gespeeld. Een bewuste keuze. Het is de thuisbasis van CTO Amsterdam Vrouwenbasketball, de talentenopleiding van de NBB. De basketballbond, Basketball Unites, het CTO en de organisatie van het WK VU17 hebben de handen ineen geslagen om er een aantrekkelijke happening van te maken voor bezoekers van alle leeftijden. De wedstrijden zullen worden omlijst door optredens, clinics van de beide bondscoaches en een Basketball Experience. Zowel de wedstrijden als de clinics en alle overige activiteiten zijn gratis toegankelijk

Programma
Woensdag 25 juli (Sporthallen Zuid, Amsterdam)
15.00-18.00 uur: Basketball Experience
16.00-17.00 uur: clinic Turkse bondscoach
19.00 uur: oefenwedstrijd Nederland-Turkije

Donderdag 26 juli (Sporthallen Zuid, Amsterdam)
15.00-18.00 uur: Basketball Experience
16.00-17.00 uur: clinic Rene Spandauw (bondscoach Oranje VU20)
19.00 uur: wedstrijd Nederland-Turkije

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here