Bijeenkomst over de vrijheid van meningsuiting in Turkije

1

Amnesty International en het Turkije Instituut presenteren op 27 mei 2014 een bijeenkomst met als titel: “Internationale invloed op vrijheid van meningsuiting in Turkije: hulp of hinder?”

Een jaar geleden begonnen in de Turkse hoofdstad Istanbul protesten tegen de bouw van een winkelcentrum in Gezipark. De overheid reageerde met overmatig politiegeweld, arrestaties en intimidaties waardoor door het hele land mensen de straat op gingen om hun onvrede met de regering te tonen. Sindsdien is nauwelijks onderzoek gedaan naar mensenrechtenschendingen die agenten pleegden, waardoor de daders vrijuit gaan.

Is er een mondige generatie opgestaan die verandering zal brengen in Turkije, of is het neerslaan van de protesten een voorbode van veel ernstiger onderdrukking die nog zal komen? De blokkade van Twitter en YouTube bijvoorbeeld, belooft niet veel goeds.

Wat kunnen we vanuit het buitenland doen om de mensenrechten in Turkije te beschermen? Hoe effectief is internationale druk op een overheid die elk kritisch geluid afdoet als buitenlandse samenzwering?

Op 27 mei wisselen Nederlandse en Turkse gasten hierover van gedachten in Podium Mozaïek.

dinsdag 27 mei
Podium Mozaïek, Amsterdam 20.00 – 21.30 uur

1 REACTIE

  1. Podium Mozaïek? Nou nou,

    Wie zijn de organiseerders? Gulen instituten in Nederland weer? Evenementen en Organisaties gedomineerd door de Gulen beweging zijn absoluut onbetrouwbaar!

    Zal geen meerwaarde hebben.

    Turkije van vandaag de dag is anders dan voorheen. Er is een mondige generatie opgestaan die verandering zal brengen in Turkije. Het merendeel van de Turken steunen de premier Erdogan.

    Turken laten zich niet meer onderdrukken door de Westerse politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here