Bijeenkomst: ‘Waar willen we heen als Turkse Tilburgers’

0

Hülya Çiğdem neemt het voortouw in een bijeenkomt met het thema ‘Waar willen we heen als Turkse Tilburgers’. Dat gebeurt zondag, 7 december, vanaf 14.00 uur in de bibliotheek op het Koningsplein in Tilburg. De aanleiding van de bijeenkomst is Hülya’s boek ‘De val van Mehmet’. “Alleen al in Tilburg wonen achtduizend Turken. “Het is niet altijd even eenvoudig de balans te vinden tussen twee werelden die we in ons proberen te verenigen”, weet Hülya. “Te aarden en wortel schieten. Wanneer ik in Tilburg en omgeving om me heen kijk, praat en luister, stemmen de vooruitzichten mij bepaald niet vrolijk” aldus Çiğdem

“Vanuit mijn bezorgdheid heb ik mijn tweede roman, De val van Mehmet, geschreven. Verschillende verhalen uit de Turkse gemeenschap en de gang van zaken in de wietteelt heb iksamengebracht in de familie Cantürk die in Tilburg woont. De overheid, de omstandigheden, het lot en de duivel, iedereen krijgt ervan langs, maar de familieleden weigeren naar zichzelf te kijken.” Naar aanleiding van Deval van Mehmet wil ze in gesprek met Turken uit Tilburg en omgeving. “Wij zijn medeverantwoordelijk voor de huidige en de komende generaties. Waar willen we heen in de korte en lange termijn? Wat is de stand van zaken? Wat kunnen we doen voor een betere toekomst van onze kinderen?”

“Hoe kunnen we dat gezamenlijk bereiken? Hoe kan de gemeente en de overheid daaraan bijdragen?” Burgemeester Peter Noordanus opent de bijeenkomst in de bibliotheek en beantwoordt vragen. Orkun Baytemir (PvdA-raadslid Tilburg, woordvoerder sociale stijging en onderzoeker Raad voor de Kinderbescherming) vertelt over hoe we ons en onze kinderen beter staande kunnen houden. Murat Can (psychotherapeut EsensGGZ Tilburg) over de impact van migratie die nog door dreunt en de gevaren die op de loer liggen. Pieter Tops (hoogleraar bestuurskunde Universiteit van Tilburg) spreekt over de mythes en feiten van het softdrugsbeleid. Ugur Pekdemir uit Tilburg (directievoorzitter Rabobank NoordKennemerland) leidt de bijeenkomst, die om 14.00 uur start en die gratis bij te wonen is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here