Bijzonder Turks filmprogramma op Leids Film Festival

0

Op woensdag 24 oktober opent het Leids Film Festival in samenwerking met de Ankara Cinema Association en het Turkse Ministerie van Cultuur haar Turkse filmprogramma in het Honorair Consulaat-Generaal van Turkije (HCG) in het kantoor aan het Kort Rapenburg 1-3 te Leiden.

Het jaar 2012 staat in het teken van de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Daarom organiseert het Leids Filmfestival 2012 een bijzonder Turks filmprogramma. Het filmfestival wordt feestelijk geopend in het HCG Turkije.
Eregast van de receptie is de ambassadeur van Turkije Mr. Ugur Dogan.

Het Leids Filmfestival trekt jaarlijks 25.000 bezoekers. De Turkse cinema kent een zeer rijke geschiedenis en was in de hoogtijdagen tussen de jaren ’50 en ’70 zelfs een tijd lang de op twee na grootste filmproducent van de wereld. Met de komst van televisie verminderde de vraag naar films. Gelukkig kent de Turkse cinema een flinke revival vanaf eind jaren ’90 en winnen Turkse films regelmatig prijzen op prestigieuze festivals. Na de opening wordt de film Siyah Beyaz (Black & White) van filmmaker Ahmet Boyacioglu vertoond op één van de acht locaties van het Leids Filmfestival.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here