Bijzondere interland voor Mesut Özil

19

De wedstrijd Turkije-Duitsland kan voor de Duitse international Mesut Özil een emotionele en bijzondere interland worden. Exact een jaar geleden werd de 22-jarige aanvallende middenvelder van Real Madrid, bij de 3-0-zege in Berlijn, constant uitgefloten door de Turkse fans. Özil is namelijk een kind van de derde generatie Turkse Duitsers, maar koos al op jonge leeftijd voor de Duitse nationale jeugdelftallen.

En vandaag (vrijdag) neemt de Mannschaft van bondscoach Joachim Löw, dat zich al plaatste voor het EK van volgend jaar in Oekraïne en Polen, het in Istanbul op tegen Turkije. Ik geloof dat de Turken toch wel trots op me mogen zijn”, vertelde de 27-voudige international in Kicker. “Want ik slaagde erin om een basisplaats te veroveren bij een Europese topclub.” “Veel mensen accepteerden ondertussen al dat ik voor Duitsland koos. Ik doe mijn best om een voorbeeld te zijn voor iedereen. Twee maanden geleden was ik nog op vakantie in Turkije. Het is een mooi land, met een superklimaat en heel vriendelijke mensen.”

Toch is het nog twijfelachtig of Löw een beroep kan doen op Özil, zijn aantreden is onzeker door een blessure. Löw ontkent ook met klem dat Özil gevraagd zou hebben hem niet op te stellen voor de match, omdat Turkije het land van oorsprong is van zijn ouders.

Hiddink hoopt op punt tegen Duitsland:

19 REACTIES

 1. Helal olsun hep dua ederek cikiyor maca. Ondanks dat ik niet praktiserend moslim ben, heb ik veel respect voor zijn optreden en hoop dat hij ook de scoort tegen Turkije en ook de enige doelpunt maakt. Ik heb gelezen dat hij 75.000 euro heeft gegeven voor het restaureren van de begraafplaats waar zijn oma begraven is. Turkse voetballers in Turkije kunnen voorbeeld aan hem nemen.

 2. 75.000 euro is wat hij in 1 week kan verdienen.

  Ik weet ook niet of hij vanavond zal spelen. Hij heeft zijn loyaliteit al bewezen.

 3. Er zijn ook mensen in Turkije die dat geld in een week verdienen maar geen stuiver aan goede doelen geven.

 4. En ook de rest van de bevolking zou ook geen weeksalaris aan goede doelen geven. In Turkije denken ze alleen maar hoe ze anderen kunnen belazeren. Wel Mesut ondertussen uitmaken voor verrader. Hij is misschien geen Turk meer maar wel een beter mens dan het gros Turken in Turkije.

 5. Hasan

  alhoewel je wel weer een beetje zit te generaliseren ben ik het wel met je eens dat men meer mag schenken aan goede doelen. Ik collecteer al vanaf mijn 15e voor de nierstichting en ben nog steeds de enige collectante met Turkse achtergrond…dat doet wel pijn…

 6. lijkt mij wel raar hoor…dan zit je als Turk in het Duitse elftal en dan moet je spelen tegen het land waar je(zelf) familie vandaan komt…Moeilijk moeilijk..

 7. Laten we het gewoon houden op het voelen van liefde voor de voetbal en dat we kunnen genieten van een goed spel.

 8. Gadamer, hebben ze jou etnisch geregistreerd? Dat is gevaarlijk hoor, stel eens voor dat een democratisch gekozen leider slechte ideeen heeft met jouw volk. Dan kunnen ze jou makkelijk vinden.

 9. mensen julie praten allemaal onzin. ik vind dat hij moet spelen.maar net wanneer hij de bal krijgt om te scoren moet hij zich laten vallen. anders ben je een landverrader.

 10. hoezo landverrader. Hij speelt voor Duitsland, en als hij gaat doen wat jij zegt, dan is hij een landverrader.

  En hij heeft achteraf niet gespeeld zoals ik het al had voorspeld. En we weten allemaal dat hij niet wilde spelen tegen Turkije, het had namelijk geen meerwaarde. Ook zonder hem is Duitsland sterker dan Turkije in voetbal.

  @Turkije wint toch: Turkije verliest zoals je hebt gezien.

  En je hebt vast gelijk, wij zijn lozers en we praten onzin en jij trekt volle zalen 🙂

 11. erdal kom niet de meester hier uithangen. je hebt het twee keer tegen mij. een échte turkse turk ben je! Turkije heeft al gewonnen omdat die ozdil niet meespeelde. dat zegt genoeg. jij zoekt de confrontatie op bij mij ben je aan het verkeerde adres.

 12. Turkije wint toch, als je niet tegen reacties kunt, waarom plaats je zelf reacties?

  We gaan toch niet kinderachtig doen?

  We kunnen toch op een volwassen manier disc.

 13. ej erdal begin nou niet weer. Turkije wint altijd geen genade. nu is sarkozi aan de beurt dan duitsland. dit is geen spel dit is menens.

 14. sen onderwerpleri karistirdin galiba, sarkozy nerden cikdi?

  Keske dedigin gibi olsa ve Turkiye hep yense, ama nafile.

 15. BEK DICHT HASSAN wij Turken geven altijd SADAKA en geld voor HAYIR en sturen KURBAN naar arme landen zoals AFRIKA

  WAROM KIEST ÖZIL VOOR DUITSLAND??? HIJ MOET EEN VOORBEELD NEMEN AAN ALTINTOP EN NURI ŞAHIN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here