Boek over ‘de avonturen’ van Aysel Erbudak

0

Vandaag verscheen het boek ‘De kraak van het Slotervaartziekenhuis – en de avonturen van Aysel Erbudak’, geschreven door journalisten Bas Soetenhorst (Het Parool) en Jeroen Wester (NRC Handelsblad). Volgens de auteurs oogt het Slotervaartziekenhuis zoals Erbudak dat leidt van 2006 tot begin 2013, in veel opzichten als een familiebedrijfje.

Erbudak was jarenlang directeur van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis. Onder haar leiding krabbelde de zieltogende zorginstelling op en maakte weer winst. Ze nam in 2006 met haar zakenpartner Jan Schram het noodlijdende Slotervaartziekenhuis over. Aanvankelijk was het een succesverhaal.

Eind 2012 overleed Schram. Het wegvallen van haar beschermheer werd voelbaar toen Erbudak hoog spel speelde in onderhandelingen met Achmea over hernieuwde samenwerking. Achmea brak de gesprekken af, waarop de raad van commissarissen Erbudak schorste. Er volgden onderzoek in de administratie en beschuldigingen over zelfverrijking, uitmondend in haar ontslag. Inmiddels loopt een strafrechtelijk onderzoek tegen Erbudak en moet ze van de civiele rechter 4,2 miljoen euro terugbetalen.

Volgens Erbudak is ze onschuldig. Ze wijt de verdenkingen aan het feit dat in het Slotervaart geldstromen van het ziekenhuis, de vennootschappen van haar zakenpartner Jan Schram en van haarzelf allemaal door elkaar liepen. ‘Het Slotervaartziekenhuis heeft onder mij nooit met verlies gedraaid; bij mijn vertrek heb ik het met winstcijfers achtergelaten’. Dat zei Aysel Erbudak, voormalig bestuursvoorzitter van het ziekenhuis, in Dit is de Dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here