‘Bulgaarse grenspolitie intimideert Turkse Nederlanders’

0
'Bulgaarse grenspolitie intimideert Turkse Nederlanders'

Turkse Nederlanders die met de auto naar Turkije rijden, klagen steen en been over de Bulgaarse grenspolitie. Het gaat om steekpenningen, intimidatie en agressie aan de grens met Bulgarije meldt de NOS. Automobilisten zeggen dat ze worden gedwongen om steekpenningen te betalen. Discussies en bekvechten aan de grens leiden tot urenlange wachttijden aldus de omroep.

Volgens PvdA-Europarlementariër Piri spelen de praktijken al jaren. De politie deelt onduidelijke boetes uit die contant moeten worden afgerekend en auto’s ondergaan, ook tegen betaling, om gezondheidsredenen een verplichte ‘desinfectie’.

Wat verder ergernis oplevert, zijn de dure wegenvignetten die bij particuliere verkopers moeten worden gekocht omdat goedkopere verkooppunten aan de grens gesloten zijn. “Zodra je daarover een agent benadert, word je fysiek bedreigd en kapot gescholden”, zegt een Turkse reiziger. Hij beleefde angstige momenten toen hij in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen in een discussie met agenten belandde. (Bron/Lees verder op NOS.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here