Burgemeesters grote steden bezoeken Turkije

1

Ter gelegenheid van Nederland en Turkije 400 jaar diplomatieke betrekkingen brengen de burgemeesters van de drie grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag een werkbezoek aan Turkije in oktober. Ook reizen de wethouders economische zaken van Amsterdam en Haarlemmermeer mee met de delegatie.

De drie Nederlandse burgemeesters zullen een ontmoeting hebben met burgemeester Topbas van Istanbul. Bovendien leggen de burgemeesters ieder individueel nog eigen bezoeken af.

Burgemeester Van der Laan(A’dam) zal een bezoek brengen aan het Istanbulse stadsdeel Sisli waarmee Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst heeft. Hier zullen onder meer een fototentoonstelling over Amsterdam en de opening van een Cruijf Court plaatsvinden.

Burgemeester Aboutaleb(R’dam) zal naast het bezoek aan Istanbul een bezoek brengen aan Kayseri. Dit bezoek staat in het kader van de samenwerking die het Politiekorps Rotterdam Rijnmond heeft met Kayseri. Veel van de in de regio Rotterdam woonachtige Turken zijn afkomstig uit Kayseri. Omdat deze stad als een van de Anatolische Tijgers gezien wordt zal ook hier aandacht besteed worden aan de economische kansen die het zakendoen met deze regio biedt.

Burgemeester van Aartsen(D’haag) zal van 15 t/m 17 oktober een bezoek brengen aan Istanbul. Het bezoek heeft een economisch karakter en heeft als doel de internationale contacten op het gebied van veiligheid (The Hague Security Delta) en financiële dienstverlening (in samenwerking met het Holland Financial Centre) te bevorderen.

Tijdens het bezoek zal de Clipper aan de Karakoy terminal gemeerd zijn, bij de Galatabrug, en ingezet worden voor diverse activiteiten.

Het voornaamste doel van het bezoek is om de bestaande relaties tussen de Nederlandse steden en Turkije op het gebied van handel, cultuur en internationale samenwerking te bestendigen en verder uit te bouwen.

Bekijk hier een item op de Turkse nationale televisiezender NTV over het aankomende bezoek.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here