Café Istanbul: Göksel Yilmaz Ensemble

0

Het Göksel Yilmaz Ensemble brengt wereldmuziek, gezongen in het Turks, Arabisch en Koerdisch. Eeuwenoude traditionele liederen worden met een eigentijdse benadering voorgedragen. De eigen composities van Göksel Yilmaz in dit bijzondere repertoire zijn beïnvloed door traditionele muziek en westerse stijlen als jazz, blues en klassiek. Het spel van het ensemble wordt gekenmerkt door een grote ritmische kracht, gepaard met een bijzonder spectrum aan klanken en instrumenten. In combinatie met de bijna mystiek aandoende zang ontstaat een inspirerend geheel.

Speciale gast is Zafer Kaya met zijn hartverwarmende en tegelijkertijd hartverscheurende stem die ook saz speelt.

DJ Ishtar, wekelijks te horen bij de NPS Radio, draait een grensoverschrijdende mix van Euro-Oriëntaalse muziek en world beat. De Nederlandse Ishtar, geboren en tot haar 12e opgegroeid in Iran, voelt zich helemaal thuis in beide werelden en dat is te horen aan haar muziek: mysterieuze Oriëntaalse en etnische klanken, onderbouwd met vette westerse beats en elektronica.

Café Istanbul draait om muzikale ontmoetingen tussen artiesten uit Turkije en de huisband van drummer en percussionist Ulas Aksünger. De uitgenodigde artiesten geven hun eigen muziek een nieuwe draai door deze samen met de muzikanten van de huisband te spelen. Dit levert een middag vol nieuwe muziek en verrassingen op. De artiesten komen uit alle muzikale windstreken van Turkije waarbij de ene keer folk of klassieke muziek centraal staat en de volgende keer de focus op Arabesque of rock muziek ligt. Dit illustreert de muzikale diversiteit van Istanbul en haar mix van verschillende culturen. Café Istanbul is hosted by Ulas Aksünger en wordt omlijst door een DJ en VJ en er zijn diverse mezes van de Olijventuin verkrijgbaar

Café Istanbul: Göksel Yilmaz Ensemble + Zafer Kaya & DJ Ishtar
Zondag 20 maart
15:00
€12 / met R’dam Pas/CJP: €10

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here