CBP gaat ‘ronselbrief’ AK-partij onderzoeken

1

Het College bescherming persoonsgegevens(CBP) gaat onderzoeken hoe de Turkse AK-partij aan privé gegevens is gekomen van een grote groep Turkse Nederlanders. Op hun huisadressen werd vorige week een ‘ronselbrief’ bezorgd van de partij van president Erdogan. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. In de persoonlijke brief wordt opgeroepen om te stemmen op de AK-partij van president Erdogan.

Volgens de krant is de brief opgesteld op briefpapier van de regerende AK-partij en ondertekend door premier Davutoglu. Daarin belooft hij onder meer 20 procent korting op vluchten met Turkish Airlines en een extraatje voor Turkse vrouwen die in het buitenland kinderen krijgen. Ook pleit hij voor behoud van het Turks als moedertaal, bijvoorbeeld door Turks-Nederlandse crèches te steunen.

Volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens is het verboden om adressen van burgers te gebruiken voor zaken waar zij niet om hebben gevraagd. Het CBP doet daarom binnenkort ‘een verzoek tot inlichtingen’ de deur uit aldus het Algemeen Dagblad.

1 REACTIE

  1. Mobiele telefoonnummers worden wel verkocht aan callcenters en dat valt niet onder een verbod.
    Ik moet zelf belmijniet nummer bellen om te zeggen dat ze mij niet meer moeten bellen.Het verspreiden van mobiele nummers zonder toestemming van de eigenaar tast de privacy in verhouding veel meer aan.
    Ik heb liever een brief in de bus dan steeds maar weer gebeld worden door lastige verkopers die je steeds rotzooi aan willen smeren waar ik totaal niet in geïnteresseerd ben.ik heb niet gevraag om gebeld te worden, dus is het eigenlijk verboden… Zoniet dan is de wet toch wel echt krom en dient het toch aaangepast te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here