CNN vindt Turken en Turkse cultuur ‘cool’

6

De Amerikaanse zender CNN vindt Turken blijkbaar heel cool. In hun ranking van de twaalf hipste nationaliteiten zetten de Amerikanen de Turkse nationaliteit op de twaalfde plaats. Opvallend: de Nederlanders komen niet in de lijst voor.

CNN vermeldt over Turkije: “Gezien het feit dat hun thuisland twee continenten overspant, moet het geen verrassing zijn dat Turken een tamelijk ‘cool’ vooruitzicht hebben op het leven. Zij omarmen diverse culturen en hebben een zeer rijke keuken. De Turken tonen hun rijke erfgoed met trots. Dat doen zij nergens meer dan in de adembenemend mooie stad Istanbul, de thuishaven van een van de levendigste nachtleven scènes aan weerszijden van de Bosporus”

Icoon van cool is volgens CNN: de Turk Mahir Çağrı. Een van de eerste internet wereldwijde celebraties die met zijn ‘gebroken’ Engels een speciale toenadering zocht tot vrouwen. In het bijzonder zijn slogan ‘I kiss you’ is volgens CNN de inspiratie geweest voor de film en het typetje Borat van Sacha Baron Cohen (Ali G.).

Niet zo cool vindt CNN: de Turkse passie voor snorren.

(c) Lokum.NL

6 REACTIES

 1. grappig want zelfs Botzwana scoort hoger dan Turkije, dus wat je hiermee nou precies hebt vraag ik me af. No offence, maar ik vind Botzwana nou alles behalve cool…

  en verder, valt het wel mee met het onderdeel ‘not so cool’ als het alleen de snorren is. Bij Jamaica staat er wat over homofobie, die is in Turkije in aantallen moorden nog veel erger!

  dus een stukje van niks eigenlijk he!

  maar wel leuk voor personen die hier ook maar iets van zinnigs uit denken te kunnen halen!

 2. De jong Turken

  Wauv zelf de botzwawawana schoort meer dan Turkije

  hoele hoele bom bum ba verdomme mijn vuur is uit nu kan ik geen rook sinjalen sturen

 3. Er is hier inderdaad niets om trots op te zijn, want zodra wij Turken worden geprezen, beste Turken probeer eens vaker tussen de regels door te lezen, vinden wij dat prachtig en zijn dan helemaal in de wolken !!!
  Worden we een keer wakker of blijven we door slapen, want het zijn allemaal praatjes. Daarmee is Turkije niet geholpen en bovendien haalt het westen ons naam vaker door het slijk dan dat het positief is ! Als het al positief is dan is het echt niet gemeend puur voor gewin of in eigen belang. Eski düsmanlar hic birzaman dost olmazlar !!!

 4. Degene die onderzoek voor CNN heeft gedaan in Turkije heeft zeker een gratis reisje gehad.

  Een westeling zou nooit zomaar iets positiefs over de Turken of Turkije zeggen. Wij Turken hoeven niet te horen dat we cool zijn, we moeten het zelf beseffen en dat is veel meer waard.

 5. juist en dat BESEFFEN WIJ diredubbel!

  CNN’s uitslag; bedoeld voor europeanen!

  wij turken weten al wie/wat we zijn.

  En het zal nog beter gaan in te toekomst!

  uitgaande van de economische groei, aantal toeristen per jaar, export/import etc……..
  over 20 jaar; “Turkije zal machtiger en rijker zijn dan alle europese landen behalve duitsland en frankrijk, aldus een europese onderzoeker!”

  nou wie weet misschien wel de meest coole uiteindelijk?!

 6. @Leila,

  Die europese onderzoeker met zijn behalve duitsland en frankrijk is ook maar geprogrammeerd, die moet dat wel zo brengen. WHO or WHAT the FUCK is Germany en France !!! Het zijn gewoon landjes met allemaal mensjes, waarom zouden ze rijker blijven dan Turkije ???
  Is dat een GESCHREVEN en BLIJVENDE REGEL…..
  Om de uitspraken van die domme onwetende zelf perfectionerende europese onderzoeker, daar lach ik alleen maar om. Toen Osmanli Imparatorlugu nog niet bestond waren de Turken ook niet overdreven “rijk”
  maar wel MACHTIG !!!
  Leila je moet niet twijfelend zijn/doen, want wij
  Turken weten wie wij zijn.
  Herseyin ilaci ZAMAN birazcik ZAMAN……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here