Columniste Ebru Umar voorgeleid bij Turkse rechtbank

2

De Turks-Nederlandse columniste Ebru Umar, die zaterdagavond door de Turkse politie meegenomen vanuit haar buitenverblijf in de Turkse badplaats Kusadasi, is vanmorgen om 10.00u al voorgeleid bij de Turkse rechtbank. De columniste van Turkse afkomst heeft dit aan nieuws- en opiniewebsite The Post Online(TPO) laten weten.

Haar arrestatie gisteren ging over een tweet van de schrijfster over de Turkse president Erdogan. Volgens de columnist zelf wordt ze in staat van beschuldiging gesteld voor het plaatsen van bepaalde tweets. Gisteren plaatste Umar onderstaande tweet met de hashtag #fuckerdogan. Het is nog niet duidelijk als deze tweet te maken heeft met haar arrestatie:
EbruUmar

Volgens De Telegraaf zal Umar worden bijgestaan door een advocaat die is geregeld door de Nederlandse honorair consul in Izmir.

2 REACTIES

  1. Misschien is het dus toch niet zo’n goed idee om in de waan van de dag Artikel 118 uit het Wetboek van Strafrecht te schrappen? Het is toch echt van de gekke dat juist het schrappen van dit artikel gefrustreerde typetjes als een Ebru Umar ertoe aanzet om nog meer te provoceren met tweets waarin seksuele toespelingen worden gemaakt op bevriende staatshoofden als Erdoğan. Nog geheel afgezien van het volkomen gebrek aan fatsoen bij dergelijke provocateurs is het gevolg dat ambtenaren van BZ, ambassadeurs en ministers alweer tijd, geld en energie moeten steken in deze kwestie. Dát is pas weggooien van belastinggeld!

  2. Uit deze ”dame” zich zo platvloers (en erger) tegen de Turken omdat zij van al dan niet verre Armeense afkomst is ??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here