Consulaat organiseert foto-expositie van Meliha Eras

0

Op donderdag 3 februari organiseert het Honorair Consulaat-Generaal van Turkije (HCG Turkije) een bijeenkomst waarbij een foto-expositie van fotografe Meliha Eras wordt geopend. De expositie omvat 19 prachtige foto’s die gerelateerd zijn aan het thema “Istanbul, European Capital of Culture 2010”. De expositie wordt geopend door Zijne Excellentie, Ambassadeur van de Republiek Turkije: de heer Uğur Doğan.

Nu Istanbul geen culturele hoofdstad meer is probeert HCG Turkije toch nog een stukje van Istanbul naar Nederland te halen. Istanbul is niet alleen een zeer culturele stad, maar staat ook symbool voor ‘dynamiek’ en ‘jeugd’. Zeker dit laatste is goed in de statistieken terug te vinden: Istanbul kent vele universiteiten waar circa 2,7 miljoen studenten aan studeren en de gemiddelde leeftijd in heel Istanbul is 28 jaar! Het zijn slechts enkele redenen waarom Istanbul en Turkije zo ontzettend geliefd zijn bij jonge mensen en dan in het bijzonder om er een studie of stage te volgen.

Het HCG Turkije probeert jongeren in Nederland op allerlei manieren kennis te laten maken met Turkije. Daarom heeft het als één van de doelstellingen om een programma te ontwikkelen voor projecten en stages in Turkije voor studenten. Op 3 februari willen zij van de gelegenheid gebruik maken om onze plannen en projecten voor studenten voor 2011 te presenteren (Foto: een van de foto’s van Meliha Eras).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here