Consulaat tekent intentieverklaring met Hogescholen

0

Het Honorair Consulaat-Generaal (HCG) van Turkije presenteert op 3 februari 2011 haar programma’s voor onder andere stages en afstudeerscripties voor studenten in Turkije in 2011. Eén van de programma’s is een structurele samenwerking van het HCG Turkije met de Hogeschool Leiden en Hogeschool Utrecht. Tijdens de bijeenkomst tekenen de partijen een intentieverklaring voor de verdere samenwerking. In de toekomst wordt de samenwerking mogelijk uitgebreid met de Hogeschool Inholland in Alkmaar.

Dionne Abdoelhafiezkhan van het platform Hi5 treedt op 3 februari op als dagvoorzitster. Hi5 is een initiatief van DutchVersity, een platform dat een brug slaat tussen (multiculturele) jongeren en het bedrijfsleven.

Het HCG is gevestigd in Leiden en heeft als doel de relatie tussen Nederland en Turkije op zakelijk en cultureel gebied te versterken. Het coördineert, organiseert en participeert in culturele en commerciële (handelsbevorderende) activiteiten en heeft een stage- en uitwisselingsprogramma voor studenten ontwikkeld. Het HCG Turkije heeft de volgende aandachtsgebieden aangewezen gekregen door de Turkse regering: Amersfoort, Utrecht, Leiden, Hoorn, Alkmaar en Den Helder. Hoewel het zich in het bijzonder op deze regio’s richt, mag en kan het ook actief zijn buiten deze regio’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here