Dag vol geweld in Istanbul; reisadvies aangepast

0

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken paste afgelopen woensdag het reisadvies voor Turkije aan vanwege recente aanslagen. Reizigers werd aangeraden vooral voorzichtig te zijn in grote steden als Istanbul. En dat die waarschuwing niet onterecht is werd vandaag duidelijk toen twee vrouwen het zwaar bewaakte Amerikaanse consulaat in Istanbul beschoten.

De politie opende het vuur op de vrouwen, van wie er een gewond raakte. Zij werd kort daarna gearresteerd. De andere vrouw is voortvluchtig. De 51-jarige arrestante is lid van de extreem-linkse beweging Revolutionair Volksfront (DHKP-C), die de verantwoordelijkheid voor de schietpartij heeft opgeëist.

De schietpartij was er een in een reeks van gewelddaden en aanslagen vandaag in Istanbul. Vannacht ging een bom af bij een politiebureau in Istanbul. Daarbij kwam een agent om het leven en raakten negen anderen gewond. Na de aanslag brak brand uit, die grote schade heeft aangericht. Na de aanslag werden politieagenten beschoten die ter plaatse onderzoek deden. Een politieman en twee aanvallers vonden de dood bij de schietpartij.

Gisteravond was er ook een schietincident bij het hoofdkantoor van de regerende AK-partij. Daarbij raakte niemand gewond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here