Dansende derwisjen op ‘Passio-Compassio’

0

Tijdens het Holland Festival wordt de voorstelling ‘Passio-Compassio’ opgevoerd, een bijzonder geïnspireerde cross-over tussen Oost en West. Muziek uit de Passies van Bach wordt vertolkt door een combinatie van oosterse instrumenten, een Duits strijkkwartet, twee jazz-saxofoons en Arabische zang van de beroemde Libanese Fadia el-Hage, afgewisseld met traditionele Turkse muziek en vroegchristelijke liederen en begeleid door vijf dansende derwisjen.

Passio-Compassio is een avondvullend programma dat een onverwacht licht werpt op de muziek van Johann Sebastian Bach. Het programma is bedacht en gearrangeerd door de Bulgaarse componist en dirigent Vladimir Ivanoff en wordt uitgevoerd door zijn Ensemble Sarband, bijgestaan door het in cross-over gespecialiseerde Duitse Modern String Quartet en het kamerkoor Vocanima Köln. Een van de spectaculairste aspecten van het programma is de deelname van vijf dansende derwisjen uit Turkije.

Een voorstelling die de grenzen doet vervagen en zich richt op de universele passie van de mens en zijn compassie met de medemens.

Dinsdag 12 juni 2012
Aanvang 20.15 uur
Locatie Muziekgebouw aan ‘t IJ

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here