‘De politieke toekomst van Turkije’

0

In het kader van 400 jaar Turks-Nederlandse betrekkingen organiseert De Balie i.s.m. SICA en het Turkije Instituut een drietal programma’s die het publiek een geheel nieuwe, originele blik biedt op Turkije. Turkey at Risk is de tweede aflevering in de reeks, die op donderdag 31 mei (aanvang 20.00u) plaatsvindt. Deze keer staat de geopolitiek van Turkije centraal.

Turkije vormt een cruciale schakel tussen het Midden Oosten, Azië en het Westen. Welke rol op het wereldtoneel zal Turkije de komende jaren op zich nemen? Die van regionale supermacht of van strategische diplomaat? Kortom, hoe belangrijk wordt Turkije voor de stabiliteit in de regio? En geldt Turkije als een voorbeeld voor de regio in het verenigen van democratie en Islam?

Aan de hand van verschillende scenario’s werpen we een blik in de glazen bol en voorspellen we de Turkse politieke strategie van de toekomst….

Met o.a.: Cengiz Aktar (hoogleraar Politicologie aan de Bahçesehir Universiteit in Istanbul en bekend columnist) en Gülnur Aybet (hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de universiteit van Kent, Engeland). Gespreksleider is Donatello Piras.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here