DENK geeft krant inzicht in haat- en dreigmails

0

Het Algemeen Dagblad kreeg inzage in de mailbox van de aankomende politieke partij DENK. Dit levert een keur aan nare reacties op. Flagrante beledigingen zoals “Sylvana is ‘een zeurpiet’, moet ‘terug op de boot’ naar Suriname. En anders wel haar DENK-collega’s Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk: terug naar Turkije met die ‘gore Turken’” worden afgewisseld met verkapte, of soms heel directe bedreigingen.

Reden voor Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk om de krant inzage te geven. Zeker nu die bedreigingen volgens Denk zijn uitgemond in de beveiliging van hun aankomende politica Sylvana Simons. Gisteravond maakte haar partij bekend dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) ‘zichtbare en onzichtbare maatregelen’ neemt om haar veilig te houden.

De bewering dat die actie eveneens ‘aanstellerij’ is, wordt gelogenstraft door de inhoud van de duimendikke mappen aan geprinte e-mails en social media-berichten die DENK als bewijs heeft verzameld. Deze worden met regelmaat aan de politie gestuurd voor onderzoek. Inmiddels doet DENK eigen onderzoek. Want berichten op websites van Geenstijl, de Dagelijkse Standaard en ThePostOnline zouden olie op het vuur gooien, meent Öztürk. ,,We proberen die relatie aan te tonen, want die sites gebruiken ook woorden als ‘beroepsslachtoffer’, of ‘knettergekke Nederlandhaters’. Dat roept nog meer haat op.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here