Documentaire ‘De Turkse Boot’ vandaag in première

0

Vandaag, maandag 4 maart, gaat de documentaire De Turkse Boot in première in Paradiso. De documentaire volgt deelnemers van de Turkse boot die meevoer met de Canal Parade tijdens Gay Pride 2012. In de film gaan Joost van Bellen en Bas Kosters in op de vraag hoe het is om homoseksueel te zijn in het Nederland van de 21ste eeuw.

Ook zijn er beelden te zien van het bijzondere gay feest Pink Istanbul en komen jonge, Turkse homo’s aan het woord over hun seksualiteit. De Turks-Nederlandse homoseksuele activist Doene en producent van Pink Istanbul Serdar worden gevolgd in hun streven naar zichtbaarheid, erkenning en acceptatie van homoseksuelen binnen de Turkse gemeenschap.

Na de filmvertoning wordt nagepraat met filmmaker Chris Belloni en met de twee Turkse hoofdpersonen uit de documentaire. In het gesprek zal duidelijk worden of de Turkse boot heeft bijgedragen aan een beter klimaat voor Turkse homoseksuelen en welk belang de uitwisseling tussen Amsterdam en Istanbul voor Turkse homoseksuelen heeft. De avond wordt afgesloten met Optredens van Pink Istanbul residents Trippin Angels, DJ’s Erhan Afacan en Lupe. Bekijk de teaser hier…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here