Documentaire over Fethullah Gülen in de Rode Hoed

0

Onlangs deed zijn afkeuring van ISIS in de Volkskrant en NRC veel stof opwaaien. Echter is het niet voor iedereen even duidelijk wie Fethullah Gulen is en wat de Gulenbeweging doet. Vndaar dat u wordt uitgenodigd voor de première van Love is a verb, een meervoudige prijswinnende documentaire over Gülen en de beweging die hij inspireerde, waarbij u een antwoord op deze en andere vragen kunt vinden.

Love is a Verb verkent de sociale beweging van het door soefisme geïnspireerde moslims die in 1960 begonnen is en nu zich op de hele wereld bevindt. Deze beweging wordt Hizmet genoemd, het Turkse woord voor dienstbaarheid, in Nederland ook wel eerder bekend als de Gulen beweging. De inspiratiebron Fethullah Gulen werd in 2013 door Time Magazine als één van de meest invloedrijke leiders op de wereld verkozen vanwege zijn boodschap voor tolerantie. De documentaire maakster zal vanuit Amerika komen en bij de première aanwezig zijn. Na afloop zal er ook de mogelijkheid zijn om haar vragen te stellen.
Documentaire maakster Terry Spencer Hesser zegt over haar documentaire:

https://www.youtube.com/watch?v=HsKyHL-8tn8

“We genoten van ongekende toegang op de hele wereld tot de ideeën van en verrichte werk door deze beweging. We ontmoetten leraren die zich tijdens de oorlog in Bosnië door tunnels begaven om daar een school te openen. We ontmoetten een Soefi dirigent wiens orkest bestaat uit kinderen waarvan hun ouders ooit met elkaar in oorlog verkeerden.

We zijn naar scholen gegaan die door de beweging zijn opgericht in Turkije, Somalië en Irak. We ontmoetten een Koerdische lerares die aangeeft alles te danken te hebben aan haar Turkse leraren die in oorlogtijd haar hebben onderwezen. Ook ontmoetten we een Koerdische vrouw die een ingenieur is geworden en tussen de mannen water naar de woestijn probeert te brengen.
Ten slotte volgen we in Somalië twee Turkse artsen die levensgevaar lopen op een plek die andere hulporganisaties als te gevaarlijk hebben ervaren, een plek waar zij slapen in bijzijn van gewapende beveiliging.”

PROGRAMMA
Maandag 27 oktober 2014
Inloop vanaf: 19.30 uur
Filmvertoning start prompt om: 20.00 uur – 21.00 uur
Vragen&Antwoorden: 21.00 uur
Aanvang borrel: 21.30 uur
Einde: 22.30 uur

LOCATIE
Rode Hoed
(Oosterhuiszaal)
Keizersgracht 102, Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here