Drie grote Cruise Lines gaan Turkije mijden

0

Nog meer slecht nieuws voor het toerisme in Turkije: MSC Cruises, Crystal Cruise en Norwegian Cruise Lines gaan Turkije mijden. Ze doen dit nadat op 12 januari jl. op het Sultanahmet plein in Istanbul een bomaanslag werd gepleegd waarbij ten minste tien doden en vijftien gewonden zijn gevallen.

Crystal Cruises cancelt twee stops in Turkije, te weten Istanbul en Kusadasi en MSC Cruises cancelt de wekelijkse stops in Istanbul en Izmir. Norwegian Cruise Lines(NCL) zou voornamelijk Istanbul aandoen en daarnaast de havens van Kusadasi, Antalya, Alanya en Izmir. In plaats daarvan wordt er nu onder andere gekozen voor Athene. Alleen NCL al zou zo’n 32 keer aanmeren in Turkije met in totaal zo’n 100.000 passagiers aldus TRAVELPRO.

In een officieel statement laat NCLH weten: “De primaire zorg van NCL, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises is het garanderen van veiligheid voor onze gasten en bemanning. Door de recente gebeurtenissen in Turkije, hebben we besloten Turkije dit jaar niet meer aan te doen. We zullen nauw blijven toezien op de situatie. We zijn begonnen met het informeren van passagiers die een cruise hadden geboekt waarbij we Turkije zouden bezoeken. Op de websites van de rederijen zullen we de routes gaan aanpassen.”(Bron: TRAVELPRO.nl – FOTO: Norwegian Cruise Line)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here