Ebru Umar wil geen Turkse meer zijn

1

De Turks-Nederlandse columniste Ebru Umar wil van haar Turkse nationaliteit af. Ze heeft haar advocaat in Turkije gevraagd om de procedure die daarvoor nodig is in gang te zetten. Ze zei dat vanmorgen tegen Giel Beelen in zijn radioprogramma op 3FM, meldt de NOS.

Umar is Nederlandse, maar kreeg bij haar geboorte ook automatisch de Turkse nationaliteit omdat haar ouders uit Turkije komen. Umar wilde er al langer van af, maar haar ouders vonden dat niet goed. “De advocaat is bezig om mij van de Turkse nationaliteit af te helpen, omdat mijn ouders intussen doorhebben dat het misschien toch wel verstandig is voor hun kinderen om maar één nationaliteit te hebben” aldus Umar.

1 REACTIE

  1. Vrijheid van meningsuiting is je mening geven en niet beledigen of schelden. Ga je eerst integreren in je eigen land voordat je dingen zegt if schrijft. Turkije heeft al genoeg zulke vijanden zoals jij. Schaam je om Turkije zwart te maken Turkin. Je zal altijd een lelijke Turkin blijven ook al heb alleen de Nederlandse nationaliteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here