[UPDATE] EK volleybal dames: Nederland tegen Turkije

0

*** UPDATE: Nederland heeft de wedstrijd met 3-0 gewonnen van Turkije ***

Zaterdag neemt Nederland het in de halve finale van het EK volleybal op tegen Turkije. De halve finale van het EK volleybal tussen Nederland en Turkije wordt gespeeld in Rotterdam en is rechtstreeks te zien op NPO 1 en NOS.nl. De uitzending begint om 15.20 uur.

Turkije is de laatste jaren altijd een pittige tegenstander geweest en oud-international Francien Huurman denkt dat Nederland een zware kluif heeft aan de Turkse ploeg. Ze heeft echter veel vertrouwen in de Nederlandse bondscoach Giovanni Guidetti. De Italiaan Guidetti woont in Turkije, is trainer van de Turkse club Vakifbank en is getrouwd met een Turkse. Tegenstander Turkije heeft daarom geen geheimen voor hem.

“Turkije heeft helaas weinig zwakke punten. Het is een vrij complete ploeg en ze hebben speelsters die raad weten met dit soort wedstrijden” aldus de coach tegen de NOS. Het wordt spannend zaterdag en voor het eerst in lange tijd heerst er weer volleybalkoorts in Nederland.

UPDATE:
De Nederlandse volleybalvrouwen hebben vandaag de finale van het EK bereikt. Overtuigend versloegen zij in eigen land het Turkse team met een score van 3-0 (25-22 25-18 28-26).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here