EK2016: Er is nog hoop voor Turkije

0

Turkije blijft na een overwinning in de afsluitende groepswedstrijd tegen Tsjechië uitzicht houden op een plek in de achtste finales van het EK. Tsjechië werd vanavond met 2-0 verslagen, waardoor de verliezer naar huis moet en de winnaar nog mag hopen.

Turkije neemt nu plaats in de wachtkamer. De formatie van Terim is momenteel de twee na beste nummer drie van de vier poules die al klaar zijn en dus afhankelijk van de uitslagen in Groep E en F.

Voor Albanië en Turkije wordt het nagelbijten morgen. Die twee landen zijn als derde geëindigd in hun poule, maar nog niet zeker van de achtste finales. De beste vier gaan door naar de volgende ronde. Lees hier meer.

UPDATE:
In de Haagse Schilderswijk en Transvaal zijn dinsdagavond Turkse Hagenaars massaal de straat op gegaan na de EK-winst tegen Tsjechië. Auto´s reden toeterend rond met Turkse vlaggen en mensen dansten op de straat. Ook werden op verschillende plekken grote Turkse vlaggen opgehangen. In Enschede stuurde de politie feestvierende Turkse voetbalfans weg van een rotonde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here