Erdogan mag geen toespraak houden in Duitsland

1

De Turkse president Erdogan mag geen toespraak houden in Duitsland. De Duitse regering heeft een optreden van Erdogan verboden meldt de NOS. De president wilde de Turken in Duitsland toespreken tijdens de G20 in Hamburg volgende week. Hij heeft daar een officieel verzoek voor ingediend.

De Duitse regering vindt dat gezien de spanningen tussen de twee landen ongepast. Minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel zei eerder vanmorgen al dat hij Erdogan onlangs nog heeft gevraagd af te zien van zo’n optreden.

De spanning tussen de twee landen is opgelopen door de harde koers van Erdogan. Duitsland verbood een aantal Turkse verkiezingsbijeenkomsten in Duitsland en Turkije zette twee Duitse journalisten vast.

UPDATE:
Het feit dat de Turkse president ‘zijn eigen burgers’ (lees: Turkse Duitsers) niet mag ontmoeten, zet kwaad bloed in Ankara. Volgens Erdogans woordvoerder Ibrahim Kalin past dit absoluut niet bij de ‘vriendschappelijke relatie’ die Turkije en Duitsland onderhouden schrijft Elsevier.nl.

Volgens Erdogans islamistische AK-partij is het niet meer dan logisch dat de president ‘zijn’ burgers wil ontmoeten. Het gaat hier om Duitsers met ook een Turks paspoort

1 REACTIE

  1. Er is nu zelfs een wet in de maak dat non-EU leiders in Duitsland niet mogen speechen.
    Om president Erdogan dwars te zitten gooit Duitsland nu het democratische kind met het badwater weg.
    Dag vrijheid van vergadering, dag vrijheid van meningsuiting, dag democratie…
    En dat alles om de Turkse president toch maar vooral zijn invloed in Duitsland niet uit te kunnen laten uitoefenen.
    Mij dunkt, dat als Duitsland door toedoen van Erdogan zelfs zijn democratische grondbeginselen aan de kant schuift, onze president het leven in de Bondsrepubliek toch maar behoorlijk beïnvloedt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here