Expositie Kadinlar sluit af met Turkse markt

0

Op de laatste dag dat de goed bekeken expositie ‘Kadınlar’ geopend is voor publiek, verandert het museum in een échte Turkse markt, een zogenaamde ‘Kermes’. Muziek, dans, eten & drinken en nog veel meer Turkse zaken zijn die dag te zien in museum TwentseWelle in Enschede. Op de eerste dag van de tentoonstelling werd ook een Turkse markt georganiseerd, waar ruim 1000 bezoekers op af kwamen. De vraag om een herhaling was dan ook groot. Bijzonder is dat het museum deze afsluitende markt ook nieuwe activiteiten heeft weten toe te voegen aan het programma.

Turkse hapjes en thee
Kramen met onder andere Thezip (ornamenten met goud), Ebru (papiermarmeren), Turkse hapjes, Turkse thee, kelims, serviesgoed en goudwerk brengen het museum in Turkse sferen.

Speciaal voor kinderen
Kinderen kunnen een origineel Turks schimmenspel spelen en luisteren naar een Turkse verhalenverteller.

Waterpijp
Er is een optreden van van de Turkse folkloregroep Authentic Touch en natuurlijk kan het publiek een originele waterpijp uitproberen!

Informatie
De Turkse markt is te bezoeken van 11.00 – 17.00 uur. Voor toegang tot de markt wordt geen toeslag gevraagd. De normale toegangsprijzen voor het museum gelden deze zondag.

Kadinlar
Kadınlar (Turks voor vrouwen) toont verrassende topstukken die niet eerder in Nederland te zien zijn geweest: gebruiksvoorwerpen, muziekinstrumenten, iconen, schilderijen, miniaturen, textielvoorwerpen, sieraden en juwelen uit 3.000 jaar Turkse en Anatolische geschiedenis. De expositie telt 130 bruiklenen van elf Turkse musea, waaronder Topkapi Palace Museum, Museum van Turkse en Islamitische Kunst, Pera Museum en Museum van Anatolische Beschavingen. Ook zijn er 50 objecten te zien in bruikleen van andere Europese musea (o.a. Berlijn, Athene, Venetië en Wenen).
Deze tentoonstelling loopt tot en met zondag 16 augustus 2015.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here