Extra zalen en voorstellingen voor bioscoophit Recep Ivedik 5

0

Het vijfde deel van de Turkse komedie Recep Ivedik 5 is een grote hit in de Nederlandse bioscopen. De Turkse komedie is na John Wick 2 en Fifty Shades Darker de best bezochte bioscoopfilm van dit weekend.

Bij Pathe draait de film in twaalf theaters en trok tot en met zaterdag 15.500 bezoekers. In die twaalf theaters trok Fifty Shades Darker in diezelfde periode met twee keer zoveel voorstellingen 19.600 bezoekers. Pathe gaat komende week extra zalen en extra voorstellingen inzetten om aan de grote vraag naar kaarten voor Recep Ivedik 5 te kunnen voldoen.

In het vijfde avontuur van het karakter van Recep Ivedik, dat is gecreëerd door Şahan Gökbakar, gaat Recep op condoleance-bezoek bij de familie van de net overleden Ismet. Recep besluit dat hij graag medeleven wil tonen aan de weduwe van Ismet. Om de laatste plicht van de overleden chauffeur Ismet uit te voeren, gaan Recep en Nurullah samen op weg. Recep ging er echter vanuit dat het een korte reis zou worden maar dat bleek niet helemaal het geval te zijn.

Eerdere Recep Ivedik-films waren ook al een succes in de Nederlandse bioscopen. Pinar Coskun, die jaarlijks een festival met Turkse films organiseert in Rotterdam, legt aan de NOS uit waarom een Turkse komedie zo’n succes in de Nederlandse bioscopen is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here