Fashionshow ‘West Meets East’: The Orange House by Süheyla Sahil

0

2014 is een belangrijk jaar in het kader van de samenwerking en verbinding tussen Nederland en Turkije. Het is het 50-jarig jubileum van de immigratie vanuit Turkije welke startte met uitwisseling van gastarbeiders ten behoeve van onder meer de textielindustrie in Nederland en dit was voor Süheyla Sahil een ultieme kans om haar eerste grote modeshow te houden op 8 januari 2014 in het Nederlandse Consulaat in Istanbul. De modeshow werd een reflectie van de progressieve resultaten van de afgelopen 50 jaar. Het thema was dan ook zeer toepasselijk; East meets West. 


Turkse media zoals CNN, Vogue, Elle en Cosmopolitan besteedde aandacht aan de bijzondere collectie van The Orange House by Süheyla Sahil. Geboren en getogen in Almelo en sinds 2009 woont Sahil in Istanbul, Turkije. Zij heeft na haar opleiding Mode aan ’De Maere’ in Enschede haar passie verder ontwikkeld met zowel Westerse als Oosterse elementen.
 Waar beweging, cultuur en mensen zijn, daar vind je Süheyla. Het dynamische is wat haar interesseert en inspireert in het leven en in haar ontwerpen. De getalenteerde ontwerpster gelooft in samenwerking, waardoor er in haar Oosterse ontwerpen Westerse stoffen zijn verwerkt zoals kant en leder. De Westerse ontwerpen zijn daarentegen gecombineerd met Osmaanse stoffen, stoffen die de Sultans in het verleden droegen.

In navolging op het grote succes van de Fashion Show ’East Meets West’ is haar werk weer te zien in de Fashion Show ’West meets East’ op zaterdag 21 juni 2014 in het prestigieuze Koninklijk Instituut voor de Tropen te Amsterdam. Het verhaal van de Turkse immigratie speelt een rol en wordt er vooral verbinding gecreëerd tussen Nederland en Turkije. Het thema wordt verweven in de locatie, hapjes, drankjes, entertainment en de Fashion Show. Door het gebruik van haar bijzondere motieven vertelt ontwerpster Süheyla Sahil een oeroud verhaal gecombineerd met moderne ontwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here