Film ‘Almanya’ beleeft Nederlandse première

0

Afgelopen weekend beleefde de Duits-Turkse film ‘Almanya’ haar Nederlandse première op het Filmfestival Breda. Almanya is een luchtige en plezierige debuutfilm van regisseuse Yasemin Samdereli, die het script schreef met haar zus Nesrin, over drie generaties Turkse emigranten in Duitsland en wat er gebeurt wanneer twee werelden elkaar ontmoeten. Deze film is voor Turken wat Goodbye Lenin betekende voor Oost Duitsters. Een charmante en vlotte film met uitstekende acteerprestaties, die alles in zich heeft een grote hit te worden. Vandaar dat wij op Lokum.NL graag wat aandacht aan de film besteden.

Huseyin Yilmaz heeft na 45 jaar in Duitsland te hebben gewoond een huis gekocht in Turkije en wil dat iedereen mee terugvliegt om het te renoveren. Maar de familie wordt niet vrolijk van het idee en er ontstaat een verhitte discussie. Dit is duidelijk niet het juiste moment voor kleindochter Canan om te vertellen dat ze zwanger is van een Engelse jongen die de familie nog nooit heeft gezien. Om haar 6-jarige neefje Cenk, die al vanaf de eerste dag op school gepest wordt, op te vrolijken vertelt ze hem het fantastische verhaal hoe ze in Duitsland terecht zijn gekomen, ook al zijn ze geen Duitsers. Ze maken een reis terug in de tijd naar een wonderbaarlijke plek waar een kleine Turkse familie aankomt in een land genaamd Almanya.

Yasemin Samdereli (Dortmund, Duitsland, 1973) studeerde tussen 1993 en 2000 aan de Universiteit voor Film en Televisie in München. Ze werkte als regie-assistent voor enkele internationale producties en was schrijver en regisseur voor diverse televisieseries. ‘Almanya’ is haar speelfilmdebuut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here