G20 bijeenkomst in Turkse Antalya nu over terreur

0

Turkije heeft vandaag en morgen 12.000 veiligheidsmensen op de been in en om Antalya. Dat allemaal voor het overleg van de leiders van de twintig machtigste economieën in de wereld: G20. Die komen zondag en maandag bijeen op een hermetisch afgesloten golfcomplex ten oosten van de Turkse badplaats. De strijd tegen terreur staat vanwege de aanslagen in Parijs ineens bovenaan de agenda van Antalya.

Volgens de Volkskrant riep de Turkse president Tayyip Erdogan, de gastheer en voorzitter van het overleg, zaterdag op tot internationale consensus in de strijd tegen terreur. ‘Wij kennen de gevolgen van terreuraanslagen’, aldus Erdogan. ‘We delen het leed van de Franse president Hollandse en het Franse volk. Er mag geen selectie worden gemaakt: mijn terrorist is goed, de jouwe is slecht. Terrorisme heeft geen religie, geen natie, geen ras, geen vaderland.’

Ruim een maand geleden vonden twee zelfmoordaanslag plaats bij een demonstratie in Ankara, waarbij meer dan 100 mensen omkwamen. Niemand heeft die aanslagen opgeëist. Behalve IS sluiten de autoriteiten niet uit dat de Syrische geheime dienst of Koerdische separatisten achter de aanslagen zitten schrijft De Volkskrant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here