“Gebrek aan transparantie bij Turkse organisaties”

0

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat Turkse organisaties aanspreken op hun bijdrage aan de integratie van hun leden in Nederland, zo schrijft hij vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. De reden daarvoor is dat bij een aantal Turkse organisaties in Nederland sprake is van een gebrek aan transparantie. Daarom is het bijna onmogelijk om te bepalen of en hoe deze organisaties de integratie van Turkse Nederlanders beïnvloeden.

Asscher liet onderzoek doen naar de beïnvloeding door Turkse organisaties en stromingen (TRSO’s) van hun leden. Hierbij stuitten de onderzoekers op een gebrek aan transparantie. Op vragen over afstand nemen van Nederlandse gewoonten, normen en waarden en invloed hierop vanuit Turkije werd geen duidelijk antwoord verkregen. Het is daarom niet vast te stellen in hoeverre deze organisaties zich bemoeien met de levensstijl van Turken in Nederland. De minister zal hierover het gesprek met de betrokken organisaties aangaan.

Ook wil Asscher, samen met zijn collega van Buitenlandse Zaken, met de Turkse overheid spreken over de invloed die zij uitoefent op Turkse migrantenorganisaties in Nederland. Verder is het verkrijgen van informatie over de structuur en werkwijze van deze organisaties belangrijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here