Goedkope reis naar Turks luxehotel bleek oplichting

0

Minstens twintig Belgen die een luxereis naar Turkije hadden geboekt bij de Nederlandse reisorganisatie Fantasiereizen, zijn opgelicht door. Hun geld zijn ze vermoedelijk kwijt meldt het Parool. Volgens de krant werden de reizen met grote kortingen aangeboden. Bij de boeking van de vakantie moesten klanten een voorschot betalen. Toen ze echter naar het hotel belden, bleken de reizen in eerste instantie wel geboekt, maar later geannuleerd.

De Nederlandse site Fraudehelpdesk.nl had een paar dagen terug al een bericht hierover gepubliceerd: “Wees alert als u overweegt een vakantie te boeken bij Fantasie Reizen, dat gespecialiseerd is in reizen naar Turkije, Egypte en Bulgarije. De reisorganisatie is sinds enkele weken niet meer aangesloten bij het Garantiefonds GGTO. Dat betekent dat klanten geen aanspraak kunnen maken op een vergoeding, mocht een vakantie door financiële problemen bij het reisbureau niet doorgaan”.

Bij de Fraudehelpdesk hebben zich een kleine tien gedupeerden gemeld. Ze hebben een aanbetaling gedaan of zelfs de gehele reissom betaald, maar horen vervolgens niets meer. De telefoon wordt niet opgenomen en de e-mail wordt niet beantwoord.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here