Grote politieactie in Veenendaal om mogelijke terreurverdachte

0

In Veenendaal is vanmorgen een Turkse man aangehouden, omdat iemand bij de politie gemeld had dat hij de verdachte van de aanslag in Istanbul had gezien in winkelcentrum de Corridor. “Wegens de ernst van de melding werd er direct groot opgeschaald”, aldus de politie. Er waren agenten met kogelwerende vesten, politiehonden en een helikopter aanwezig. De verdachte werd aangehouden op de Hoofdstraat, maar het bleek niet om de man te gaan die een bloedbad in de Turkse nachtclub Reina heeft veroorzaakt.

Burgemeester Kolff van Veenendaal reageerde al eerder vandaag: ,,Vanmorgen heeft een grote politieactie plaatsgevonden in en rondom winkelcentrum de Corridor in Veenendaal. Deze actie was van dusdanige omvang dat veel bezoekers, inwoners en media hier iets van hebben meegekregen. De politieactie is inmiddels beëindigd en het winkelcentrum is weer normaal en veilig toegankelijk. ”

Volgens het Algemeen Dagblad maakten ook in Turkije zelf mensen vandaag jacht op de aanslagpleger. Burgers sloegen een onschuldige man helemaal bont en blauw, omdat hij op de gezochte terrorist leek. ,,Iedereen is hyper nerveus en op zijn of haar hoede voor de nog steeds loslopende terrorist”, liet correspondent Marc Guillet weten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here